Звичайні оладки на кефірі роблять невеликими, і для обсмажування використовують багато олії. Для панкейків сковорідку змащують дуже малою кількістю олії, а ніколи обходяться без неї, що дає їм рівномірну золотаву скоринку. Панкейки на кефірі виходять пишними й м’якими.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 штука
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Кефір – 250 мл
- Сіль – 1 щіпка
- Борошно – 240 г
- Сода – ¹/₂ ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Олія – 2-3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Збийте яйце з цукром. Маса повинна стати світлішою.
- Додайте кефір і сіль і ще раз збийте.
- З’єднайте борошно з содою і просійте в яєчну суміш. Додайте ванілін і ретельно перемішайте. Тісто буде не дуже густим.
- Залиште суміш на 10 хвилин. Потім додайте олію і збийте.
- Розігрійте сковороду. Змащувати її не треба. Викладайте тісто ложкою і готуйте до золотистого кольору з обох боків.
Додавайте свої рецепти смачних панкейків у коментарі!