Ванільні панкейки на кефірі

Звичайні оладки на кефірі роблять невеликими, і для обсмажування використовують багато олії. Для панкейків сковорідку змащують дуже малою кількістю олії, а ніколи обходяться без неї, що дає їм рівномірну золотаву скоринку. Панкейки на кефірі виходять пишними й м’якими.

Інгредієнти: 

  • Яйце – 1 штука
  • Цукор – 2-3 ст. л. 
  • Кефір – 250 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно – 240 г
  • Сода – ¹/₂ ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Олія – 2-3 ст. л. 

Спосіб приготування: 

  1. Збийте яйце з цукром. Маса повинна стати світлішою.
  2. Додайте кефір і сіль і ще раз збийте.
  3. З’єднайте борошно з содою і просійте в яєчну суміш. Додайте ванілін і ретельно перемішайте. Тісто буде не дуже густим.
  4. Залиште суміш на 10 хвилин. Потім додайте олію і збийте.
  5. Розігрійте сковороду. Змащувати її не треба. Викладайте тісто ложкою і готуйте до золотистого кольору з обох боків. 

Додавайте свої рецепти смачних панкейків у коментарі!