Чудовий розсипчастий тертий пиріг з варенням та подрібненими волоськими горіхами. Можна використовувати будь-який джем із ягід та фруктів, адже ця випічка створена для того, щоб експериментувати.
Тертий пиріг рецепт:
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 150 г
- Сіль – 1 г
- Маргарин – 250 г
- Борошно – 450-500 г
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Варення або джем (обирайте густе) – 300-350 г
- Волоські горіхи – 80-100 г
- Цукрова пудра – на свій смак
Спосіб приготування:
- Спочатку збийте яйце з цукром і сіллю, після додайте – розм’якшений маргарин.
- Засипте частинами просіяне борошно з розпушувачем і замісіть м’яке тісто.
- Третина тіста загорніть в плівку і залиште в морозилці на 30-40 хвилин. Більшу частину загорніть і залиште в холодильнику.
- Розкачайте більшу частину тіста, викладіть в застелену пергаментом форму і сформуйте невеликі бортики.
- Подрібніть горіхи й змішайте з варенням. Рівним шаром викладіть начинку на основу пирога, а зверху товстим шаром натріть заморожене тісто.
- Печіть пиріг приблизно 30 хвилин за температури 180° С.
- Перед подачею не забудьте посипати цукровою пудрою.