Тертий пиріг із варенням та горіхами – смачна випічка до чаю

Чудовий розсипчастий тертий пиріг з варенням та подрібненими волоськими горіхами. Можна використовувати будь-який джем із ягід та фруктів, адже ця випічка створена для того, щоб експериментувати.

Тертий пиріг рецепт:

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Сіль – 1 г
  • Маргарин – 250 г
  • Борошно – 450-500 г
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Варення або джем (обирайте густе) – 300-350 г
  • Волоські горіхи – 80-100 г
  • Цукрова пудра – на свій смак

Спосіб приготування:

  1. Спочатку збийте яйце з цукром і сіллю, після додайте – розм’якшений маргарин.
  2. Засипте частинами просіяне борошно з розпушувачем і замісіть м’яке тісто.
  3. Третина тіста загорніть в плівку і залиште в морозилці на 30-40 хвилин. Більшу частину загорніть і залиште в холодильнику.
  4. Розкачайте більшу частину тіста, викладіть в застелену пергаментом форму і сформуйте невеликі бортики.
  5. Подрібніть горіхи й змішайте з варенням. Рівним шаром викладіть начинку на основу пирога, а зверху товстим шаром натріть заморожене тісто.
  6. Печіть пиріг приблизно 30 хвилин за температури 180° С.
  7. Перед подачею не забудьте посипати цукровою пудрою.