Π Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚ΠΈ налисників – смачна Π΄ΠΎΠ±Ρ–Ρ€ΠΊΠ° Π΄ΠΎ ΠœΠ°ΡΠ»ΡΠ½ΠΎΡ—

Налисники – Ρ‡ΡƒΠ΄ΠΎΠ²Π° страва, яку ΠΎΠ±ΠΎΠΆΠ½ΡŽΡŽΡ‚ΡŒ усі, Π°Π΄ΠΆΠ΅ ΠΊΠΎΠΆΠ½ΠΈΠΉ ΠΌΠΎΠΆΠ΅ ΠΏΡ–Π΄Ρ–Π±Ρ€Π°Ρ‚ΠΈ свою Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½ΠΊΡƒ. Π’ΠΎΠ½ΠΈ смачно ΠΏΠΎΡ”Π΄Π½ΡƒΡŽΡ‚ΡŒΡΡ Π· масло, варСння, Ρ„Ρ€ΡƒΠΊΡ‚Π°ΠΌΠΈ, ΠΎΠ²ΠΎΡ‡Π°ΠΌΠΈ Ρ‡ΠΈ м’ясом. Π£ 19 столітті Ρ—Ρ… стали смаТити Π½Π° ΠœΠ°ΡΠ»ΡΠ½Ρƒ, традиція ΠΆΠΈΠ²Π° Ρ– Π² Π½Π°ΡˆΡ– Π΄Π½Ρ–. Π Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚ΠΈ Π±Π΅Π· Π΄Ρ€Ρ–ΠΆΠ΄ΠΆΡ–Π² популярні Π·Π°Ρ€Π°Π· Π±Ρ–Π»ΡŒΡˆΠ΅ старовинного Π²Π°Ρ€Ρ–Π°Π½Ρ‚Ρƒ. Π‡Ρ… Π³ΠΎΡ‚ΡƒΡŽΡ‚ΡŒ Π² Π΄ΠΎΠΌΠ°ΡˆΠ½Ρ–Ρ… ΡƒΠΌΠΎΠ²Π°Ρ… Π½Π° ΠΌΠΎΠ»ΠΎΡ†Ρ–, ΠΊΠ΅Ρ„Ρ–Ρ€Ρ–, Π²ΠΎΠ΄Ρ–, ΠΏΠΈΠ²Ρ–. Π Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚ΠΈ налисників ΠΌΠΎΠΆΡƒΡ‚ΡŒ Π±ΡƒΡ‚ΠΈ Ρ€Ρ–Π·Π½ΠΎΠΌΠ°Π½Ρ–Ρ‚Π½ΠΈΠΌΠΈ, Π°Π»Π΅ ΠΊΠΎΠΆΠ½ΠΈΠΉ Π· Π½ΠΈΡ… Π΄ΡƒΠΆΠ΅ смачний.Β 

Π’ΠΎΠ½ΠΊΡ– налисники Π½Π° ΠΊΠ΅Ρ„Ρ–Ρ€Ρ– 

Π©Π΅ ΠΎΠ΄ΠΈΠ½ Π²Π°Ρ€Ρ–Π°Π½Ρ‚ приготування смачних ΠΌΠ»ΠΈΠ½Ρ†Ρ–Π². Особливо ΠΌΠ°ΡŽΡ‚ΡŒ Π³Π°Ρ€Π½ΠΈΠΉ вигляд Ρ‚ΠΎΠ½Π΅Π½ΡŒΠΊΡ– ΠΌΠ»ΠΈΠ½Ρ†Ρ–.

Π†Π½Π³Ρ€Π΅Π΄Ρ–Ρ”Π½Ρ‚ΠΈ: 

  • Яйця – 2 ΡˆΡ‚.
  • Π¦ΡƒΠΊΠΎΡ€ – 2 стол.Π».
  • ΠšΠ΅Ρ„Ρ–Ρ€ – 1 скл.
  • Π’ΠΎΠ΄Π° – 1 скл.
  • ΠžΠ»Ρ–Ρ – 2 стол.Π».
  • Π‘ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½ΠΎ – 1 скл.
  • Π‘Ρ–Π»ΡŒ – 1 Π³
  • Π‘ΠΎΠ΄Π° Ρ…Π°Ρ€Ρ‡ΠΎΠ²Π° – 1 Π³

Бпосіб приготування:Β 

  1. Π’Ρ–Π·ΡŒΠΌΡ–Ρ‚ΡŒ Ρ‡Π°ΡˆΡƒ Ρ– Π·’Ρ”Π΄Π½Π°ΠΉΡ‚Π΅ Π² Π½Ρ–ΠΉ яйця Ρ– Ρ†ΡƒΠΊΠΎΡ€. Π’Ρ€ΠΎΡ…ΠΈ Π·ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅ Ρ—Ρ… Π²Ρ–Π½ΠΈΡ‡ΠΊΠΎΠΌ.
  2. ΠŸΠΎΡ‚Ρ–ΠΌ Π΄ΠΎΠ΄Π°ΠΉΡ‚Π΅ Ρ‚Ρ€ΠΎΡ…ΠΈ рослинної ΠΎΠ»Ρ–Ρ—, Ρ‰Ρ–ΠΏΠΊΡƒ солі ΠΉ ΠΊΠ΅Ρ„Ρ–Ρ€. ΠŸΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅.
  3. Π‘ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½ΠΎ просійтС Ρ‡Π΅Ρ€Π΅Π· сито, всиптС Π² Ρ‡Π°ΡˆΡƒ Π· тістом Ρ– ΠΏΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅ Π²Ρ–Π½ΠΈΡ‡ΠΊΠΎΠΌ, Ρ‰ΠΎΠ± Π½Π΅ залишалося Π³Ρ€ΡƒΠ΄ΠΎΡ‡ΠΎΠΊ Π±ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½Π°. Π”ΠΎΠ΄Π°ΠΉΡ‚Π΅ соду.
  4. ΠŸΠΎΡ‚Ρ–ΠΌ Π²Π»ΠΈΠΉΡ‚Π΅ Π² тісто ΠΎΠΊΡ€Ρ–ΠΏ Ρ– Π·Π°ΠΌΡ–ΡΡ–Ρ‚ΡŒ тісто. ΠŸΡ–Π΄ час додавання ΠΎΠΊΡ€ΠΎΠΏΡƒ Π±ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½ΠΎ, Ρ‰ΠΎ Π·Π½Π°Ρ…ΠΎΠ΄ΠΈΡ‚ΡŒΡΡ Π² тісті Π·Π°Π²Π°Ρ€ΠΈΡ‚ΡŒΡΡ Ρ– тісто станС Π±Ρ–Π»ΡŒΡˆ пластичним.
  5. Π“ΠΎΡ‚ΠΎΠ²Π΅ тісто ΠΌΠ°Ρ” Π±ΡƒΡ‚ΠΈ Π΄ΠΎΡΠΈΡ‚ΡŒ Ρ€Ρ–Π΄ΠΊΠΈΠΌ, Ρ‰ΠΎΠ± Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅ розтікатися ΠΏΠΎ сковороді.
  6. Π ΠΎΠ·Ρ–Π³Ρ€Ρ–ΠΉΡ‚Π΅ сковорідку Π΄ΠΎ гарячого стану. ΠŸΠ΅Ρ€Π΅Π΄ ΠΏΠ΅Ρ€ΡˆΠΈΠΌ ΠΌΠ»ΠΈΠ½Ρ†Π΅ΠΌ Ρ—Ρ— Ρ‚Ρ€ΠΎΡ…ΠΈ Π·ΠΌΠ°ΡΡ‚Ρ–Ρ‚ΡŒ ΠΎΠ»Ρ–Ρ”ΡŽ. НалийтС Π½Π° Π½Π΅Ρ— Ρ‚Ρ€ΠΎΡ…ΠΈ тіста Ρ– швидко Ρ€ΠΎΠ·ΠΏΠΎΠ΄Ρ–Π»Ρ–Ρ‚ΡŒ ΠΉΠΎΠ³ΠΎ ΠΏΠΎ всій ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ€Ρ…Π½Ρ–. ΠŸΠ΅Ρ‡Ρ–Ρ‚ΡŒ ΠΌΠ»ΠΈΠ½Ρ†Ρ– Π½Π° ΡΠ΅Ρ€Π΅Π΄Π½ΡŒΠΎΠΌΡƒ Π²ΠΎΠ³Π½Ρ– ΠΏΠΎ Ρ…Π²ΠΈΠ»ΠΈΠ½Ρ– Π· ΠΊΠΎΠΆΠ½ΠΎΡ— сторони, Π΄ΠΎ золотистого ΠΊΠΎΠ»ΡŒΠΎΡ€Ρƒ.

Π¨ΠΎΠΊΠΎΠ»Π°Π΄Π½Ρ– налисники Π½Π° ΠΊΠ΅Ρ„Ρ–Ρ€Ρ–

Π’ΠΎΠ½ΠΊΡ–, ΠΌ’які ΠΉ пористі ΡˆΠΎΠΊΠΎΠ»Π°Π΄Π½Ρ– ΠΌΠ»ΠΈΠ½Ρ†Ρ– смачні самі ΠΏΠΎ собі, Π°Π»Π΅ водночас Ρ‡ΡƒΠ΄ΠΎΠ²ΠΎ ΠΏΠΎΡ”Π΄Π½ΡƒΡŽΡ‚ΡŒΡΡ Ρ–Π· солодкою Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½ΠΊΠΎΡŽ.

Π†Π½Π³Ρ€Π΅Π΄Ρ–Ρ”Π½Ρ‚ΠΈ: 

  • Молоко – 600 ΠΌΠ»
  • Π‘ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½ΠΎ – 200 Π³
  • Π’Π΅ΠΌΠ½ΠΈΠΉ шоколад – 100 Π³
  • Яйця – 3 ΡˆΡ‚.
  • Π’Π΅Ρ€ΡˆΠΊΠΎΠ²Π΅ масло – 1 стол.Π».
  • Π¦ΡƒΠΊΠΎΡ€ – 1 стол.Π».
  • Π‘Ρ–Π»ΡŒ – 1 Π³

Бпосіб приготування: 

  1. Π’Π΅ΠΌΠ½ΠΈΠΉ шоколад ΠΏΠΎΠ»Π°ΠΌΠ°ΠΉΡ‚Π΅ Π½Π° Π½Π΅Π²Π΅Π»ΠΈΠΊΡ– ΡˆΠΌΠ°Ρ‚ΠΎΡ‡ΠΊΠΈ.
  2. Π£ сотСйник Π²ΠΈΠΊΠ»Π°Π΄Ρ–Ρ‚ΡŒ шоколад. Π’Π»ΠΈΠΉΡ‚Π΅ 250 ΠΌΠ» ΠΌΠΎΠ»ΠΎΠΊΠ°. ΠŸΠΎΡΡ‚Π°Π²Ρ‚Π΅ сотСйник Π½Π° ΠΏΠΎΠ²Ρ–Π»ΡŒΠ½ΠΈΠΉ вогонь Ρ– Π½Π°Π³Ρ€Ρ–Π²Π°ΠΉΡ‚Π΅ масу, ΠΏΠΎΠΌΡ–ΡˆΡƒΡŽΡ‡ΠΈ, Π΄ΠΎ ΠΏΠΎΠ²Π½ΠΎΠ³ΠΎ розчинСння ΡˆΠΎΠΊΠΎΠ»Π°Π΄Ρƒ. Π©ΠΎΠ± посилити смак Ρ– Π°Ρ€ΠΎΠΌΠ°Ρ‚ ΡˆΠΎΠΊΠΎΠ»Π°Π΄Ρƒ, ΠΌΠΎΠΆΠ½Π° Π΄ΠΎΠ΄Π°Ρ‚ΠΈ Π² ΡΡƒΠΌΡ–Ρˆ 1-2 ст.Π». ΠΊΠ°ΠΊΠ°ΠΎ Π°Π±ΠΎ використовувати Π³Ρ–Ρ€ΠΊΠΈΠΉ шоколад.
  3. Π£ гарячу ΡˆΠΎΠΊΠΎΠ»Π°Π΄Π½Ρƒ ΡΡƒΠΌΡ–Ρˆ Π²ΠΈΠΊΠ»Π°Π΄Ρ–Ρ‚ΡŒ ΡˆΠΌΠ°Ρ‚ΠΎΡ‡ΠΎΠΊ Π²Π΅Ρ€ΡˆΠΊΠΎΠ²ΠΎΠ³ΠΎ масла Ρ– ΠΏΠΎΡ‡Π΅ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅, ΠΏΠΎΠΊΠΈ масло Ρ€ΠΎΠ·Ρ‚Π°Π½Π΅. Для Π°Ρ€ΠΎΠΌΠ°Ρ‚Ρƒ ΠΌΠΎΠΆΠ½Π° Π΄ΠΎΠ΄Π°Ρ‚ΠΈ Π΄Ρ€Ρ–Π±ΠΊΡƒ ΠΌΠ΅Π»Π΅Π½ΠΎΡ— ΠΊΠΎΡ€ΠΈΡ†Ρ–.
  4. Π£ Π³Π»ΠΈΠ±ΠΎΠΊΡ–ΠΉ мисці Π·Π±ΠΈΠΉΡ‚Π΅ яйця Π· Ρ†ΡƒΠΊΡ€ΠΎΠΌ Ρ– ΡΡ–Π»Π»ΡŽ Π΄ΠΎ ΠΏΠΈΡˆΠ½ΠΎΡΡ‚Ρ–.
  5. Π’Π»ΠΈΠΉΡ‚Π΅ ΠΌΠΎΠ»ΠΎΠΊΠΎ Ρ– ΠΏΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅.
  6. ВсиптС просіянС Π±ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½ΠΎ.
  7. ΠŸΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅ Π΄ΠΎ однорідності.
  8. Π’Π»ΠΈΠΉΡ‚Π΅ Π² тісто ΠΌΠΎΠ»ΠΎΡ‡Π½ΠΎ-ΡˆΠΎΠΊΠΎΠ»Π°Π΄Π½Ρƒ ΡΡƒΠΌΡ–Ρˆ.
  9. ВсС Ρ€Π΅Ρ‚Π΅Π»ΡŒΠ½ΠΎ ΠΏΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅. Π—Π°Π»ΠΈΡˆΠΈΡ‚ΠΈ тісто Π½Π° 25 Ρ…Π²ΠΈΠ»ΠΈΠ½.
  10. На Ρ€ΠΎΠ·Ρ–Π³Ρ€Ρ–Ρ‚Ρ–ΠΉ сковороді Π½Π° рослинній ΠΎΠ»Ρ–Ρ— Π²ΠΈΠΏΡ–ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ ΠΌΠ»ΠΈΠ½Ρ†Ρ– Π· Π΄Π²ΠΎΡ… сторін. ΠŸΡ€ΠΈΠ±Π»ΠΈΠ·Π½ΠΎ ΠΏΠΎ 1-1,5 Ρ…Π²ΠΈΠ»ΠΈΠ½ΠΈ Π· ΠΊΠΎΠΆΠ½ΠΎΠ³ΠΎ Π±ΠΎΠΊΡƒ.
  11. Π“ΠΎΡ‚ΠΎΠ²Ρ– ΠΌΠ»ΠΈΠ½Ρ†Ρ– Π²ΠΈΠΊΠ»Π°Π΄Π°Ρ‚ΠΈ Π½Π° блюдо ΡΡ‚ΠΎΠΏΠΊΠΎΡŽ. Π—Π° баТання ΠΌΠΎΠΆΠ½Π° ΠΏΡ€ΠΎΠΌΠ°Ρ‰ΡƒΠ²Π°Ρ‚ΠΈ ΠΊΠΎΠΆΠ΅Π½ налисник Π²Π΅Ρ€ΡˆΠΊΠΎΠ²ΠΈΠΌ маслом.

Налисники Π· сиром Ρ‚Π° Ρ€ΠΎΠ΄Π·ΠΈΠ½ΠΊΠ°ΠΌΠΈ  

М’які, Π½Ρ–ΠΆΠ½Ρ–, Ρ‚ΠΎΠ½Π΅Π½ΡŒΠΊΡ– ΠΌΠ»ΠΈΠ½Ρ†Ρ– Π· солодкою Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½ΠΊΠΎΡŽ. ΠœΠ»ΠΈΠ½Ρ†Ρ– Π·Ρ– сиром Ρ‚Π° Ρ€ΠΎΠ΄Π·ΠΈΠ½ΠΊΠ°ΠΌΠΈ ΠΌΠΎΠΆΠ½Π° ΠΏΠΎΠ΄Π°Ρ‚ΠΈ Π½Π° стіл Π΄ΠΎ Ρ‡Π°ΡŽ Π°Π±ΠΎ ΠΊΠ°Π²ΠΈ. 

Π†Π½Π³Ρ€Π΅Π΄Ρ–Ρ”Π½Ρ‚ΠΈ: 

  • Π‘ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½ΠΎ – 300 Π³
  • Π’ΠΎΠ΄Π° – 200 ΠΌΠ»
  • Молоко – 150 ΠΌΠ»
  • ΠšΡƒΡ€ΡΡ‡Ρ– яйця – 3 ΡˆΡ‚.
  • Π’Π΅Ρ€ΡˆΠΊΠΎΠ²Π΅ масло – 100 Π³
  • Π¦ΡƒΠΊΠΎΡ€ – 40 Π³
  • Π‘Ρ–Π»ΡŒ – Π½Π° свій смак 

Начинка:

  • ΠšΡƒΡ€ΡΡ‡Ρ– яйця – 1 ΡˆΡ‚.
  • Π¦ΡƒΠΊΠΎΡ€ – 50 Π³
  • Π‘ΠΈΡ€ – 350 Π³
  • Π†Π·ΡŽΠΌ – 60 Π³
  • Π’Π°Π½Ρ–Π»ΡŒΠ½ΠΈΠΉ Ρ†ΡƒΠΊΠΎΡ€ – 5 Π³

Бпосіб приготування: 

  1. Π’ΠΎΠ΄Ρƒ Ρ– ΠΌΠΎΠ»ΠΎΠΊΠΎ Π½Π°Π»ΠΈΠΉΡ‚Π΅ Π² миску, Π² якій Π±ΡƒΠ΄Π΅ΠΌΠΎ Π·Π°ΠΌΡ–ΡˆΡƒΠ²Π°Ρ‚ΠΈ тісто. Миска ΠΏΠΎΠ²ΠΈΠ½Π½Π° Π±ΡƒΡ‚ΠΈ Π΄ΠΎΡΠΈΡ‚ΡŒ глибокою.
  2. ΠšΡƒΡ€ΡΡ‡Ρ– яйця Ρ€ΠΎΠ·Π±ΠΈΠΉΡ‚Π΅ Π² ΠΎΠΊΡ€Π΅ΠΌΡƒ миску, насиптС Π΄ΠΎ Π½ΠΈΡ… Ρ†ΡƒΠΊΠΎΡ€, Ρ€ΠΎΠ·Ρ–Ρ‚Ρ€Ρ–Ρ‚ΡŒ масу Π΄ΠΎ однорідності. Π¦Π΅ ΠΌΠΎΠΆΠ½Π° Π·Ρ€ΠΎΠ±ΠΈΡ‚ΠΈ Π·Π° допомогою Ρ€ΡƒΡ‡Π½ΠΎΠ³ΠΎ Π²Ρ–Π½ΠΈΡ‡ΠΊΠ° Π°Π±ΠΎ Π²ΠΈΠ΄Π΅Π»ΠΊΠΈ.
  3. Π’ΠΈΠΊΠ»Π°Π΄Ρ–Ρ‚ΡŒ яєчну масу Π² миску Π· Ρ€Ρ–Π΄ΠΊΠΈΠΌΠΈ Ρ–Π½Π³Ρ€Π΅Π΄Ρ–Ρ”Π½Ρ‚Π°ΠΌΠΈ, ΠΏΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅. Π’Ρ–Π΄Ρ€Π°Π·Ρƒ Π΄ΠΎΠ΄Π°ΠΉΡ‚Π΅ Ρ– Ρ€ΠΎΠ·Ρ‚ΠΎΠΏΠ»Π΅Π½Π΅ Π²Π΅Ρ€ΡˆΠΊΠΎΠ²Π΅ масло Ρ– Ρ‰Ρ–ΠΏΠΊΡƒ солі. ΠŸΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅.
  4. А Ρ‚Π΅ΠΏΠ΅Ρ€ Π² ΠΎΡ‚Ρ€ΠΈΠΌΠ°Π½Ρƒ масу просійтС Π±ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½ΠΎ. Π—Π°ΠΌΡ–ΡΡ–Ρ‚ΡŒ Π³Π»Π°Π΄ΠΊΠ΅ тісто. Π©ΠΎΠ± Π½Π΅ Π±ΡƒΠ»ΠΎ Π³Ρ€ΡƒΠ΄ΠΎΡ‡ΠΎΠΊ тісто ΠΊΡ€Π°Ρ‰Π΅ Π·Π°ΠΌΡ–ΡˆΡƒΠ²Π°Ρ‚ΠΈ Π·Π° допомогою Π΅Π»Π΅ΠΊΡ‚Ρ€ΠΈΡ‡Π½ΠΎΠ³ΠΎ міксСра Π°Π±ΠΎ Ρ€ΡƒΡ‡Π½ΠΎΠ³ΠΎ Π²Ρ–Π½ΠΈΡ‡ΠΊΠ°.Β 
  5. Π’Ρ–Π΄ΠΏΡ€Π°Π²Ρ‚Π΅ миску Π· тістом Π² Ρ…ΠΎΠ»ΠΎΠ΄ΠΈΠ»ΡŒΠ½ΠΈΠΊ Π½Π° 1 Π³ΠΎΠ΄ΠΈΠ½Ρƒ. А після закінчСння Π·Π°Π·Π½Π°Ρ‡Π΅Π½ΠΎΠ³ΠΎ часу дістаємо тісто. ΠŸΠΎΡΡ‚Π°Π²Ρ‚Π΅ сковорідку Π½Π° вогонь. Π—Π° допомогою ΠΎΠΏΠΎΠ»ΠΎΠ½ΠΈΠΊΠ° Π½Π°Π»ΠΈΠΉΡ‚Π΅ Ρ‚Ρ€ΠΎΡ…ΠΈ тіста Π½Π° Ρ€ΠΎΠ·Ρ–Π³Ρ€Ρ–Ρ‚Ρƒ сковорідку, Ρ€ΠΎΠ·ΠΏΠΎΠ΄Ρ–Π»ΡΡŽΡ‡ΠΈΒ  ΠΏΠΎ ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ€Ρ…Π½Ρ–.
  6. Π‘ΠΌΠ°ΠΆΡ‚Π΅ налисники Π· ΠΎΠ±ΠΎΡ… сторін Π΄ΠΎ Ρ€ΡƒΠΌ’яної. ΠŸΡ€ΠΈΠ±Π»ΠΈΠ·Π½ΠΎ ΠΏΠΎ 1-2 Ρ…Π²ΠΈΠ»ΠΈΠ½ΠΈ Π· ΠΊΠΎΠΆΠ½ΠΎΠ³ΠΎ Π±ΠΎΠΊΡƒ.Β 
  7. Начинку ΠΌΠΎΠΆΠ½Π° Π³ΠΎΡ‚ΡƒΠ²Π°Ρ‚ΠΈ ΠΏΠΎΠΊΠΈ тісто ΡΡ‚ΠΎΡ—Ρ‚ΡŒ Π² Ρ…ΠΎΠ»ΠΎΠ΄ΠΈΠ»ΡŒΠ½ΠΈΠΊΡƒ, Ρ‰ΠΎΠ± Π½Π΅ Π²Ρ‚Ρ€Π°Ρ‡Π°Ρ‚ΠΈ час. Π‘ΠΈΡ€ для Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½ΠΊΠΈ ΠΏΡ€ΠΎΡ‚Ρ€Ρ–Ρ‚ΡŒ ΠΊΡ€Ρ–Π·ΡŒ сито. Π’Π°ΠΊΠΎΠΆ ΠΌΠΎΠΆΠ½Π° ΠΏΡ€ΠΎΠ±ΠΈΡ‚ΠΈ сир Π±Π»Π΅Π½Π΄Π΅Ρ€ΠΎΠΌ, Ρ†Π΅ Π±ΡƒΠ΄Π΅ Ρ‰Π΅ швидшС.
  8. Π ΠΎΠ΄Π·ΠΈΠ½ΠΊΠΈ Π²ΠΈΠΊΠ»Π°Π΄Ρ–Ρ‚ΡŒ Π² миску, Π·Π°Π»ΠΈΠΉΡ‚Π΅ Π³Π°Ρ€ΡΡ‡ΠΎΡŽ водою Ρ– Π·Π°Π»ΠΈΡˆΡ‚Π΅ Π½Π° 5-10 Ρ…Π²ΠΈΠ»ΠΈΠ½ для набухання. ΠŸΠΎΡ‚Ρ–ΠΌ Π·Π»ΠΈΠΉΡ‚Π΅ Π²ΠΎΠ΄Ρƒ, Π° Ρ€ΠΎΠ΄Π·ΠΈΠ½ΠΊΠ°ΠΌ Π΄Π°ΠΉΡ‚Π΅ обсохнути.
  9. Π―ΠΉΡ†Π΅ Ρ€ΠΎΠ·Π±ΠΈΠΉΡ‚Π΅ Ρ– Ρ€ΠΎΠ·Π±ΠΎΠ²Ρ‚Π°ΠΉΡ‚Π΅ видСлкою. Π’ΠΈΠ»ΠΈΠΉΡ‚Π΅ яйцС Π² миску Π· сиром. Бюди ΠΆ насиптС Ρ†ΡƒΠΊΠΎΡ€ Ρ– Π²Π°Π½Ρ–Π»ΡŒΠ½ΠΈΠΉ Ρ†ΡƒΠΊΠΎΡ€, Π²ΠΈΠΊΠ»Π°Π΄Ρ–Ρ‚ΡŒ Ρ€ΠΎΠ΄Π·ΠΈΠ½ΠΊΠΈ, Ρ€Π΅Ρ‚Π΅Π»ΡŒΠ½ΠΎ ΠΏΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅.
  10. Частина Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½ΠΊΠΈ Π²ΠΈΠΊΠ»Π°Π΄Ρ–Ρ‚ΡŒ Π½Π° ΠΊΡ€Π°ΠΉ налисника, Π·Π°Π³ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ”ΠΌΠΎ Ρ€ΡƒΠ»Π΅Ρ‚ΠΎΠΌ. Π’Π°ΠΊΠΈΠΌ Ρ‡ΠΈΠ½ΠΎΠΌ Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½Ρ–Ρ‚ΡŒ всі налисники.Β 

Налисники Π· Ρ„Π°Ρ€ΡˆΠΈΡ€ΠΎΠ²Π°Π½ΠΈΠΌΠΈ Π³Ρ€ΠΈΠ±Π°ΠΌΠΈ 

ΠŸΡ€ΠΎΡΡ‚Π΅, Π°Π»Π΅ Π΄ΡƒΠΆΠ΅ ситнС Ρ– смачнС блюдо! ΠœΠ»ΠΈΠ½Ρ†Ρ–, Ρ„Π°Ρ€ΡˆΠΈΡ€ΠΎΠ²Π°Π½Ρ– Π³Ρ€ΠΈΠ±Π°ΠΌΠΈ, – смачна домашня Π²ΠΈΠΏΡ–Ρ‡ΠΊΠ° Π· Π°Ρ€ΠΎΠΌΠ°Ρ‚Π½ΠΎΡŽ Π³Ρ€ΠΈΠ±Π½ΠΎΡŽ Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½ΠΊΠΎΡŽ.

Π†Π½Π³Ρ€Π΅Π΄Ρ–Ρ”Π½Ρ‚ΠΈ: 

  • Яйця – 2 ΡˆΡ‚.
  • Молоко – 200 ΠΌΠ»
  • Π’ΠΎΠ΄Π° – 100 ΠΌΠ»
  • Π‘ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½ΠΎ – 160 Π³
  • Π‘Ρ–Π»ΡŒ – 1 Π³
  • Π¦ΡƒΠΊΠΎΡ€ – 2 Π³
  • Рослинна олія – 10 ΠΌΠ»

Начинка:

  • Молоко – 100 ΠΌΠ»
  • Π‘ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½ΠΎ – 50 Π³
  • Π‘Ρ–Π»ΡŒ – 5 Π³
  • Рослинна олія – 40 Π³
  • ΠšΡƒΡ€ΡΡ‡Π΅ Ρ„Ρ–Π»Π΅ – 5 00 Π³
  • ΠŸΠ΅Ρ‡Π΅Ρ€ΠΈΡ†Ρ– – 200 Π³
  • Цибуля-ΡˆΠ°Π»ΠΎΡ‚ – 50 Π³
  • Π’Π²Π΅Ρ€Π΄ΠΈΠΉ сир – 50 Π³
  • ΠŸΠ΅Ρ€Π΅Ρ†ΡŒ Ρ‡ΠΎΡ€Π½ΠΈΠΉ ΠΌΠ΅Π»Π΅Π½ΠΈΠΉ – 3 Π³

Бпосіб приготування: 

  1. Π ΠΎΠ·Π±ΠΈΠΉΡ‚Π΅ яйця Π² миску Ρ– Π·Π±ΠΈΠ²Π°ΠΉΡ‚Π΅ Ρ—Ρ… Π·Π° допомогою Π²Ρ–Π½ΠΈΡ‡ΠΊΠ°. Π”ΠΎΠ΄Π°ΠΉΡ‚Π΅ ΡΡ–Π»ΡŒ Ρ– Ρ†ΡƒΠΊΠΎΡ€. ΠŸΠΎΡ‚Ρ–ΠΌ Π²Π»ΠΈΠΉΡ‚Π΅ ΠΌΠΎΠ»ΠΎΠΊΠΎ Ρ– Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅ ΠΏΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅. НСвСликими порціями всипайтС Π±ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½ΠΎ Ρ– ΠΏΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅ Π΄ΠΎ ΠΎΠ΄Π½ΠΎΡ€Ρ–Π΄Π½ΠΎΡ— консистСнції, Ρ‰ΠΎΠ± Π½Π΅ Π±ΡƒΠ»ΠΎ Π³Ρ€ΡƒΠ΄ΠΎΠΊ. ΠŸΠΎΡ‚Ρ–ΠΌ Π΄ΠΎΠ»ΠΈΠΉΡ‚Π΅ чистої Π²ΠΎΠ΄ΠΈ ΠΉ Ρ€ΠΎΠ·Π²Π΅Π΄Ρ–Ρ‚ΡŒ тісто Π΄ΠΎ Π±Ρ–Π»ΡŒΡˆ Ρ€Ρ–Π΄ΠΊΠΎΠ³ΠΎ стану. Π”ΠΎΠ΄Π°Ρ‚ΠΈ Π² тісто Ρ‚Ρ€ΠΎΡ…ΠΈ ΠΎΠ»Ρ–Ρ—.
  2. НагрійтС сковорідку, Π·Π±Ρ€ΠΈΠ·Π½Ρ–Ρ‚ΡŒΒ  Ρ—Ρ— ΠΎΠ»Ρ–Ρ”ΡŽ, Ρ– посмаТтС налисники Π· Π΄Π²ΠΎΡ… сторін. Π“ΠΎΡ‚ΠΎΠ²Ρ– налисники Π²ΠΈΠΊΠ»Π°Π΄Π°Ρ‚ΠΈ ΡΡ‚ΠΎΠΏΠΊΠΎΡŽ Π½Π° ΡˆΠΈΡ€ΠΎΠΊΡƒ Ρ‚Π°Ρ€Ρ–Π»ΠΊΡƒ.
  3. Π’Π²Ρ–ΠΌΠΊΠ½Ρ–Ρ‚ΡŒ Π΄ΡƒΡ…ΠΎΠ²ΠΊΡƒ Π½Π° 180 градусів.
  4. Π’Π΅ΠΏΠ΅Ρ€ ΠΏΠΎΡ‚Ρ€Ρ–Π±Π½ΠΎ ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚ΡƒΠ²Π°Ρ‚ΠΈ Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½ΠΊΡƒ. ΠŸΠΎΠΌΠΈΠΉΡ‚Π΅ курячС Ρ„Ρ–Π»Π΅, ΠΎΠ±ΡΡƒΡˆΡ–Ρ‚ΡŒ ΠΏΠ°ΠΏΠ΅Ρ€ΠΎΠ²ΠΈΠΌ Ρ€ΡƒΡˆΠ½ΠΈΠΊΠΎΠΌ Ρ– Π½Π°Ρ€Ρ–ΠΆΡ‚Π΅ Π΄Ρ€Ρ–Π±Π½ΠΈΠΌΠΈ ΠΊΡƒΠ±ΠΈΠΊΠ°ΠΌΠΈ.
  5. ΠŸΠ΅Ρ‡Π΅Ρ€ΠΈΡ†Ρ– Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅ ΠΏΠΎΠΌΠΈΠΉΡ‚Π΅ ΠΏΡ–Π΄ ΠΏΡ€ΠΎΡ‚ΠΎΡ‡Π½ΠΎΡŽ водою Ρ– Π²Ρ–Π΄ΠΊΠΈΠ½ΡŒΡ‚Π΅ Π½Π° Π΄Ρ€ΡƒΡˆΠ»ΡΠΊ, Ρ‰ΠΎΠ± Π· Π½ΠΈΡ… стСкла Π²ΠΎΠ΄Π°. ΠŸΠΎΡ‚Ρ–ΠΌ ΠΏΠΎΡ€Ρ–ΠΆΡ‚Π΅ ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Ρ€ΠΈΡ†Ρ– сСрСдніми ΠΊΡƒΠ±ΠΈΠΊΠ°ΠΌΠΈ.
  6. Π¦ΠΈΠ±ΡƒΠ»ΡŽ-ΡˆΠ°Π»ΠΎΡ‚ ΠΏΠΎΠΌΠΈΠΉΡ‚Π΅, Π²ΠΈΡΡƒΡˆΡ–Ρ‚ΡŒ Ρ– Π΄Ρ€Ρ–Π±Π½ΠΎ ΠΏΠΎΡ€Ρ–ΠΆΡ‚Π΅.
  7. Π’Π²Π΅Ρ€Π΄ΠΈΠΉ сир Π½Π°Ρ‚Ρ€Ρ–Ρ‚ΡŒ Π½Π° Π΄Ρ€Ρ–Π±Π½Ρ–ΠΉ Ρ‚Π΅Ρ€Ρ‚Ρ†Ρ–.
  8. Π£ Ρ€ΠΎΠ·Ρ–Π³Ρ€Ρ–Ρ‚Ρƒ сковорідку Π½Π°Π»ΠΈΠΉΡ‚Π΅ ΠΎΠ»Ρ–ΡŽ. Π―ΠΊ Ρ‚Ρ–Π»ΡŒΠΊΠΈ олія Π½Π°Π³Ρ€Ρ–Ρ”Ρ‚ΡŒΡΡ, ΠΏΠΎΠΊΠ»Π°Π΄Ρ–Ρ‚ΡŒ Π½Π° сковорідку ΠΏΠΎΡ€Ρ–Π·Π°Π½Π΅ ΠΌ’ясо Ρ– Π³Ρ€ΠΈΠ±ΠΈ ΠΉ Π½Π° ΡΠ΅Ρ€Π΅Π΄Π½ΡŒΠΎΠΌΡƒ Π²ΠΎΠ³Π½Ρ– смаТтС Ρ—Ρ… протягом 4-5 Ρ…Π²ΠΈΠ»ΠΈΠ½, постійно ΠΏΠΎΠΌΡ–ΡˆΡƒΡŽΡ‡ΠΈ.
  9. ΠŸΠΎΡ‚Ρ–ΠΌ Π΄ΠΎΠ΄Π°ΠΉΡ‚Π΅Β  Π΄ΠΎ ΠΊΡƒΡ€ΠΊΠΈ ΠΉ ΡˆΠ°ΠΌΠΏΡ–Π½ΡŒΠΉΠΎΠ½Ρ–Π² Π±ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½ΠΎ Ρ– Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅ ΠΏΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅. ΠŸΠΎΡΠΎΠ»Ρ–Ρ‚ΡŒ ΠΉ ΠΏΠΎΠΏΠ΅Ρ€Ρ‡Ρ–Ρ‚ΡŒ ΠΌ’ясо Ρ– Π³Ρ€ΠΈΠ±ΠΈ. Π”Π°Π»Ρ– Π²Π»ΠΈΠΉΡ‚Π΅ ΠΌΠΎΠ»ΠΎΠΊΠΎ Ρ– Ρ‚Π°ΠΊΠΎΠΆ ΠΏΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅. Π”ΠΎΠ²Π΅Π΄Ρ–Ρ‚ΡŒ ΡΡƒΠΌΡ–Ρˆ Π· ΠΌΠΎΠ»ΠΎΠΊΠ° Ρ– Π±ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½Π° Π΄ΠΎ кипіння. НакрийтС ΠΊΡ€ΠΈΡˆΠΊΠΎΡŽ сковорідку, Π·ΠΌΠ΅Π½ΡˆΡ‚Π΅ вогонь Π΄ΠΎ ΠΌΡ–Π½Ρ–ΠΌΡƒΠΌΡƒ Ρ– Ρ‚ΡƒΡˆΠΊΡƒΠΉΡ‚Π΅ всС протягом 2 Ρ…Π²ΠΈΠ»ΠΈΠ½. Π—Π½Ρ–ΠΌΡ–Ρ‚ΡŒ сковорідку Π· вогню Ρ– Π΄ΠΎΠ΄Π°ΠΉΡ‚Π΅ Ρ†ΠΈΠ±ΡƒΠ»ΡŽ-ΡˆΠ°Π»ΠΎΡ‚ Ρ– Ρ‚Π΅Ρ€Ρ‚ΠΈΠΉ сир. Π—Π½ΠΎΠ²Ρƒ всС Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅ ΠΏΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅. ΠžΡΡ‚ΡƒΠ΄Ρ–Ρ‚ΡŒ Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½ΠΊΡƒ.
  10. Π Ρ–Π²Π½ΠΎΠΌΡ–Ρ€Π½ΠΎ Ρ€ΠΎΠ·ΠΏΠΎΠ΄Ρ–Π»Ρ–Ρ‚ΡŒ Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½ΠΊΡƒ Π· ΠΊΡƒΡ€ΠΊΠΈ ΠΉ ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Ρ€ΠΈΡ†ΡŒ Π² налисники Ρ– ΠΉ Π·Π°Π³ΠΎΡ€Π½Ρ–Ρ‚ΡŒ Ρ—Ρ….
  11. Π€Π°Ρ€ΡˆΠΈΡ€ΠΎΠ²Π°Π½Ρ– налисники ΠΏΠ΅Ρ€Π΅ΠΊΠ»Π°Π΄Ρ–Ρ‚ΡŒ Ρƒ Ρ„ΠΎΡ€ΠΌΡƒ для Π²ΠΈΠΏΡ–Ρ‡ΠΊΠΈ ΠΉ поставтС Π² Ρ€ΠΎΠ·Ρ–Π³Ρ€Ρ–Ρ‚Ρƒ Π΄ΡƒΡ…ΠΎΠ²ΠΊΡƒ Π½Π° 10 Ρ…Π²ΠΈΠ»ΠΈΠ½.Β 

Налисники Π·Ρ– шинкою Ρ‚Π° сиром 

Π‘ΠΌΠ°Ρ‡Π½Ρ– Π°Ρ€ΠΎΠΌΠ°Ρ‚Π½Ρ– ΠΌΠ»ΠΈΠ½Ρ†Ρ– Π· Ρ…Ρ€ΡƒΡΡ‚ΠΊΠΎΡŽ ΡΠΊΠΎΡ€ΠΈΠ½ΠΊΠΎΡŽ.

Π†Π½Π³Ρ€Π΅Π΄Ρ–Ρ”Π½Ρ‚ΠΈ: 

  • Молоко – 1.5 скл.
  • Π‘ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½ΠΎ – 1 скл.
  • Яйця – 1 ΡˆΡ‚.
  • Π’Π΅Ρ€ΡˆΠΊΠΎΠ²Π΅ масло 40 Π³
  • Π¦ΡƒΠΊΠΎΡ€ – 1 Ρ‡Π°ΠΉΠ½.Π».
  • Π‘Ρ–Π»ΡŒ – Π½Π° свій смак 

Начинка:

  • Π¨ΠΈΠ½ΠΊΠ° – 150 Π³
  • Π‘ΠΈΡ€ Π±ΡƒΠ΄ΡŒ-який -150 Π³
  • Π‘Π°Π·ΠΈΠ»Ρ–ΠΊ – Π½Π° свій смак 

Бпосіб приготування:Β 

  1. Π‘ΠΎΡ€ΠΎΡˆΠ½ΠΎ просійтС Π² миску, Π΄ΠΎΠ΄Π°ΠΉΡ‚Π΅ ΡΡ–Π»ΡŒ, Ρ†ΡƒΠΊΠΎΡ€ Ρ– ΠΏΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅. Π”ΠΎΠ΄Π°ΠΉΡ‚Π΅ яйцС.
  2. НСвСликими порціями Π΄ΠΎΠ΄Π°ΠΉΡ‚Π΅ ΠΌΠΎΠ»ΠΎΠΊΠΎ, постійно ΠΏΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΡƒΡŽΡ‡ΠΈ, Π·Π°ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅ тісто.
  3. Π“ΠΎΡ‚ΠΎΠ²Π΅ тісто Π·Π°Π»ΠΈΡˆΡ‚Π΅ Ρ…Π²ΠΈΠ»ΠΈΠ½ Π½Π° 15 для Π²Ρ–Π΄ΠΏΠΎΡ‡ΠΈΠ½ΠΊΡƒ. Π―ΠΊΡ‰ΠΎ Ρ” час, Ρ‚ΠΎ ΠΊΡ€Π°Ρ‰Π΅ Π·Π°Π»ΠΈΡˆΠΈΡ‚ΠΈ Ρ…Π²ΠΈΠ»ΠΈΠ½ Π½Π° 30 Π°Π±ΠΎ ΠΆ ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚ΡƒΠ²Π°Ρ‚ΠΈ тісто Π·Π°Π·Π΄Π°Π»Π΅Π³Ρ–Π΄ΡŒ, Π½Π°ΠΏΡ€ΠΈΠΊΠ»Π°Π΄, Π· Π²Π΅Ρ‡ΠΎΡ€Π° Ρ– смаТити налисники Π²Ρ€Π°Π½Ρ†Ρ–.
  4. Для Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½ΠΊΠΈ Π½Π°Ρ€Ρ–ΠΆΡ‚Π΅ ΡˆΠΈΠ½ΠΊΡƒ ΠΊΡƒΠ±ΠΈΠΊΠΎΠΌ Π°Π±ΠΎ Ρ‚ΠΎΠ½Π΅Π½ΡŒΠΊΠΈΠΌΠΈ скибочками, сир Π½Π°Ρ‚ΠΈΡ€Π°Ρ”ΠΌΠΎ Π½Π° Ρ‚Π΅Ρ€Ρ‚Ρ†Ρ–. ΠŸΠΎΠΌΡ–Π΄ΠΎΡ€ΠΈ для салату Π½Π°Ρ€Ρ–ΠΆΡ‚Π΅ скибочками. Π—ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅ ΠΏΠΎΠΌΡ–Π΄ΠΎΡ€ΠΈ Π· Ρ€ΡƒΠΊΠΎΠ»ΠΎΡŽ Ρ– Π·Π°ΠΏΡ€Π°Π²Ρ‚Π΅ Π·Π°ΠΏΡ€Π°Π²ΠΊΠΎΡŽ Π· масла, ΠΎΡ†Ρ‚Ρƒ, солі ΠΉ ΠΏΠ΅Ρ€Ρ†ΡŽ.
  5. Π£ тісто Π΄ΠΎΠ΄Π°ΠΉΡ‚Π΅ Ρ€ΠΎΠ·Ρ‚ΠΎΠΏΠ»Π΅Π½Π΅ Π²Π΅Ρ€ΡˆΠΊΠΎΠ²Π΅ масло. ΠŸΠ΅Ρ€Π΅ΠΌΡ–ΡˆΠ°ΠΉΡ‚Π΅.Β 
  6. Налисник смаТтС Π· Π΄Π²ΠΎΡ… сторін Π΄ΠΎ готовності, Π½Π° Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅ Ρ€ΠΎΠ·Ρ–Π³Ρ€Ρ–Ρ‚Ρ–ΠΉ сковорідці.
  7. На Π³ΠΎΡ‚ΠΎΠ²ΠΈΠΉ налисник Π²ΠΈΠΊΠ»Π°Π΄Ρ–Ρ‚ΡŒ ΡˆΠΈΠ½ΠΊΡƒ, Π·Π° баТанням ΠΏΠΎΠ΄Ρ€Ρ–Π±Π½Π΅Π½ΠΈΠΉ листочок Π±Π°Π·ΠΈΠ»Ρ–ΠΊΠ°.
  8. Π—Π²Π΅Ρ€Ρ…Ρƒ Π²ΠΈΠΊΠ»Π°Π΄Ρ–Ρ‚ΡŒ Π½Π°Ρ‚Π΅Ρ€Ρ‚ΠΈΠΉ сир.
  9. Π† Π·Π²Π΅Ρ€Π½Ρ–Ρ‚ΡŒ налисник ΠΊΠΎΠ½Π²Π΅Ρ€Ρ‚ΠΈΠΊΠΎΠΌ. ΠŸΠ΅Ρ€Π΅Π΄ ΠΏΠΎΠ΄Π°Ρ‡Π΅ΡŽ Π·Π° баТанням ΠΌΠ»ΠΈΠ½Ρ†Ρ– обсмаТуємо Π΄ΠΎ хрусткої скоринки.

Π”ΠΎΠ΄Π°Π²Π°ΠΉΡ‚Π΅ свої Ρ€Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚ΠΈ налисників Ρƒ ΠΊΠΎΠΌΠ΅Π½Ρ‚Π°Ρ€Ρ–!