Топ-10 рецептів піци вдома

Важко знайти людину, яка б відломилася від смачної піци по домашньому. Ця страва часто допомагає, коли на кухні є надто мало продуктів, наприклад, для приготування повноцінної вечері. Піцу можна приготувати вдома з найрізноманітніших додатків – все, що знайдеться в холодильнику, або все, що вам смакує у цю хвилину. не даремно первісна ідея була напрочуд універсальна: на хлібний корж викладалося все їстівне, щоб було під рукою, часто корж посипали тертим сиром і запікали. Піца вдома – це дуже легка страва, якщо знайти добрий рецепт.

Піца по домашньому  вийде такою ж смачною, як і в італійській піцерії.

Для цього ми підготували надзвичайно смачні рецепти домашньої піци, які точно стануть вашими улюбленими.

1. Класична піца “Маргарита” у домашніх умовах

Традиційна італійська піца з помідорами та моцарелою. Піца виходить дуже ароматною, з тонкою хрумкою скоринкою. Це дуже смачно. До речі цей соус можна подавати не тільки до піци, він добре підійде до пасти або до страв з м’яса.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Мука – 2.5 склянки
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 0.5 чайної ложки
  • Цукор – 0.5 столової ложки
  • Дріжджі – 1 чайна ложка 
  • Оливкова олія – 1 столова ложка

Соус:

  • Цукор – 10 г
  • Оливкова олія – 2 столові ложки 
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Перець гострий мелений –  за смаком
  • Орегано сухе – за смаком
  • Базилік – за смаком
  • Сіль –  за смаком
  • Начинка:
  • Помідори – 1 шт.
  • Моцарелла – 150 г

Спосіб приготування: 

  1. Для приготування тіста в миску або просто на столі просіюємо нашу муку, в центрі робимо поглиблення і виливаємо туди теплу воду. До води додаємо цукор і дріжджі та залишаємо так хвилин на 5, щоб дріжджі перейшли в розчин.
  1. Після того, як дріжджі розчинилися, додаємо оливкову олію, сіль і замішуємо тісто.
  1. Тісто має бути м’яким і еластичним. Замішане тісто залишаємо відпочивати в теплому місці хвилин на 30-40 для збільшення в об’ємі. Поки тісто відпочиває, займемося соусом.
  1. Для соусу з помідорів знімаємо шкірку (для цього на помідорах робимо надрізи й опускаємо їх в окріп на 2 хвилини, після такої процедури шкірка дуже легко знімається).
  1. Витягуємо насіння (це не обов’язково, але так наш соус швидше звариться і не буде рідким).
  1. Підготовлені помідори дрібно ріжемо і відправляємо на розігріту сковорідку  з оливковою олією. Варимо  наш соус до густої консистенції (десь 15 -20 хвилин), в кінці додаємо сіль, цукор і перець за смаком, часник дрібно подрібнюємо і теж додаємо в соус. За бажанням можна додати сухі трави – базилік і орегано.
  1. Для начинки помідори й мацерала нарізаємо тоненькими кільцями, також чинимо з моцарелою (її можна замінити на будь-який інший сир, який у вас є).
  1. Коли тісто підійшло ділимо його на 2 частини.
  1. Тісто можна розкачати або розтягнути руками та відправляємо тісто на деко.
  1. Змащуємо його нашим соусом, зверху викладаємо шар помідорів.
  1. Потім шар моцарели.
  1. Випікаємо піцу в розігрітій духовці за температури 220-230 С, близько 7-10 хвилин (повинна з’явитись легка золотава скоринка). Готову піцу посипаємо листочками свіжого базиліку і подаємо до столу. 

2. Швидка і проста піца на сковорідці

Лінива і дуже смачна піца на швидку руку. Готується за лічені хвилини, тому цей рецепт можна вважати паличкою-виручалочкою для господинь, які завжди хочуть швидко і смачно нагодувати свою сім’ю. Якщо піца охолоне, то її завжди можна розігріти в мікрохвильовій печі, щоб сир знову розплавився. 

Інгредієнти: 

Тісто:

  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана –  6 столових ложок
  • Мука – 10 столових ложок
  • Розпушувач – 0.5 чайні ложки
  • Сіль – за смаком

Начинка:

  • Сосиски – 2  шт.
  • Твердий сир – 150 г 
  • Кетчуп – 4 столові ложки
  • Спеції сухі – 1 столова ложка

Спосіб приготування:

  1. Приготуємо тісто для піци. З вказаних продуктів вийдуть дві тонкі піци діаметром по 20 сантиметрів. Забиваємо в глибоку тарілку яйця і збиваємо їх міксером до пишноти й однорідності.
  1. Додаємо до яєць сіль, сметану, розпушувач і борошно.
  1. І знову збиваємо міксером. Маса повинна вийти як на оладки, тобто, досить густуватої, а не рідкою. Тісто потрібно залишити на 10 хвилин. Перевірити можна так: якщо зачерпнути тісто ложкою, то воно мало б стікати з неї, а повільно спадати. Якщо сметана жирністю менше 20-ти%, то борошна знадобиться більше, орієнтуйтеся на описану консистенцію. 
  1. Поки тісто настоюється, підготуємо начинку. Сир натираємо на великій тертці, сосиски нарізаємо кружечками або овальними шматочками.
  1. Розігріваємо на сковорідці олію і злегка обсмажуємо сосиски з двох боків  на середньому вогні. 
  1. Приступаємо до формування піци. Сковорідку ставимо на повільний вогонь і злегка змащуємо олією. Викладаємо половину тіста і рівномірно розрівнюємо його за допомогою дерев’яної лопатки.
  1. Зверху змащуємо тісто кетчупом і посипаємо приправами. Якщо ви захочете додатково покласти помідори, то попередньо вийміть з них насіння разом з соковитою частиною, щоб тісто не промокло.
  1. Викладаємо сосиски.
  1. Зверху рясно посипаємо піцу твердим сиром. Сир потрібно брати такий, який при нагріванні плавиться. Можна використовувати моцарелу.
  1. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо на повільному вогні 8 хвилин. Завдяки тому, що шар тіста тонкий, піца встигне добре пропектися, сир розплавиться.

3. Піца у мікрохвильовій печі за 5 хвилин

Швидкий, простий спосіб приготування смачної піци! Піцу не обов’язково готувати в духовці, її дуже швидко можна приготувати в мікрохвильовці. Головне, мати під рукою шматочок ковбаси, твердого сиру і будь-яких овочів.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Пшенична мука – 200 г
  • Молоко – 100 мл
  • Олія – 2 столові ложки
  • Сіль – 2 г
  • Цукор – 2 г

Начинка:

  • Томатний соус – 1 столова ложка
  • Майонез – 1 столова ложка
  • Мариновані огірки – 1 шт. 
  • Ковбаса напівкопчена – 70 г
  • Твердий сир – 70  г

Спосіб приготування:

  1.  У глибоку миску вливаємо тепле молоко (кімнатної температури або підігріте до 30 градусів), додаємо дрібку солі, цукру (для балансу смаку), вливаємо олію. Перемішуємо інгредієнти.
  1. Пшеничне борошно просіваємо, всипаємо в миску з рідиною.
  1. Замішуємо еластичне тісто, воно виходить трішки липким за консистенцією. Загортаємо його в харчову плівку або пакет і прибираємо на пів години в холодильник.
  1. Тісто викладаємо на засипану борошном робочу поверхню, розгортаємо в тонкий пласт за розміром форми для випічки піци. Форму для випічки піци потрібно використовувати з такого матеріалу, який підходить для мікрохвильової печі (скляну або керамічну вогнетривку). Обов’язково дно форми змащуємо олією.
  1. Змішуємо в мисці майонез з томатною пастою, намазуємо приготованим соусом основу піци.
  1. Приготуємо начинку. Мариновані огірки нарізаємо маленькими кубиками або брусочками, викладаємо на тісто. Замість огірків можна використовувати оливки. 
  1. Ковбасу можна використовувати будь-яку: варену, копчену, напівкопчену або сосиски. Ковбасу нарізаємо тонкою соломкою або кубиками. Посипаємо піцу нарізаною ковбасою.
  1. Твердий сир можна використовувати будь-який, зважаючи на ваш смак. Сир натираємо на тертці та посипаємо їм зверху основу піци.
  1. Відправляємо піцу в мікрохвильовку, виставляємо максимальну потужність і час 5 хвилин. Після того, як прозвучить сигнал, який свідчить про готовність страви, перевіряємо готовність піци. Сир повинен повністю розплавитися. За  необхідності та для рум’яності піци можна поставити її в мікрохвильовку ще на 5 хвилин.

4. Піца із сосисками та сиром

Смачна, економна і легка піца. Окрім того спекти піцу вдома можна дуже швидко і нескладно. Для тих випадків, коли треба швиденько і ситно поїсти.

Інгредієнти:

  • Дріжджове тісто – 500 г
  • Сосиски – 3 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Томатна паста – 3 столові ложки
  • Олія – 1 столова ложка 
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Тісто розгортаємо, викладаємо на форму.
  1. Змащуємо томатною пастою і розчавленим часником.
  1. Викладаємо нарізані кільцями сосиски.
  1. Поверх сосисок викладаємо помідори.
  1. Натираємо сир, посипаємо ним піцу.
  1. Запікаємо 20-30 хвилин за температури  200 градусів.

5. Піца на майонезі за 10 хвилин

Готуємо піцу вдома. Швидка і неймовірно смачна піца. Завдяки шпинату і пармезану ця піца виходить вишуканою і на вигляд, і на смак. Відмінний варіант, коли немає часу готувати, а потрібно щось смачне і поживне. 

Інгредієнти: 

Тісто:

  • Мука – 9 столові ложки 
  • Яйця – 2 шт. 
  • Сметана – 4 столові ложки 
  • Майонез – 3 столові ложки 

Начинка:

  • Томатний соус – 1 столова ложка
  • Помідори – 150 г
  • Твердий сир – 80 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Італійські трави – 1 чайна ложка
  • Шпинат – 100 г
  • Пармезан – 100 г

Спосіб приготування:

1. Розбиваємо яйця і до них додаємо майонез.

3. Додаємо сметану.

4. Перемішуємо все гарненько до однорідності.

5. Просіваємо борошно, збиваючи все разом віничком.

6. Сковорідку змащуємо маслом, після чого викладаємо в неї тісто. Воно повинно вийти як густа сметана.

Тепер переходимо до начинки:

1. Томатний соус кладемо на тісто і рівномірно розмащуємо.

2. Поріжте кубиками помідори та твердий нежирний сир.

3. Подрібніть часник і додайте до помідорів і сиру.

4. Туди ж насипте сіль, чорний мелений перець і італійські трави. Все перемішуємо.

5. Попередньо вимитий шпинат нарізаємо смужками, ошпарте окропом, дайте воді стекти, промокніть зелень серветками. Потім покладіть шпинат на тісто.

6. Зверху викладіть помідорно-сирну суміш.

7. Посипте натертим пармезаном.

8. Поставте сковорідку з майбутньою піцою на слабкий вогонь. Випікайте 10 хвилин, поки сир не розплавиться, а основа не стане рум’яною.

6. Піца на лаваші

Дуже смачна закуска, яка обов’язково сподобається гостям. Можна приготувати надзвичайно швидко, коли гості вже майже переступають поріг. 

Інгредієнти: 

  • Лаваш тонкій – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Салямі – 50 г
  • Шинка – 50 г
  • Твердий сир – 100 г
  • Кетчуп –  3 столові ложки 
  • Майонез – 4 столові ложки 

Спосіб приготування:

1. Листовий лаваш викладаємо на сухий лист (не змащувати маслом).

2. Викладаємо салямі, шинку, помідори кільцями, робимо сітку з майонезу.

3. У розігріту духовку ставимо деко на 15 хв за температури 200 градусів.

7. Піца з кабачків у духовці

Влітку завдяки великій кількості свіжих овочів і фруктів асортимент страв розширюється. З’являється можливість приготувати щось нове і незвичайне. Кабачкова піца – це чудовий літній варіант улюбленої страви, та відмінний рецепт піци вам до закладок.

Інгредієнти: 

  • Кабачки – 300 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Пшеничне борошно – 40 г
  • Манка – 40 г
  • Твердий сир – 50 г
  • Шинка – 60 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Розпушувач – 0.25 г
  • Базилік – 1 чайна ложка
  • Петрушка –  за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кабачок очищаємо, натираємо на великій тертці. Сік, що виділився зливаємо.
  1. Вбиваємо яйця, трохи підсолюємо.
  1. Додаємо дрібно нарізану зелень (за бажанням), манну крупу, перемішуємо.
  1. Просіваємо борошно з розпушувачем, добре перемішуємо. Кабачкове тісто для піци готове.
  1. На дно форми, де буде запікатися піца, кладемо промаслений пергамент Виливаємо наше тісто, зверху посипаємо улюбленими приправами, наприклад, базилік.
  1. Далі розкладаємо тонко нарізану шинку.
  1. Зверху скибочки помідор.
  1. І в завершенні посипаємо тертим сиром.
  1. Випікаємо при 180-190 град. приблизно 20 хвилин. 

8. Піца на тонкому тісті без дріжджів

Дуже легка і смачна піца, яка сподобається багатьом, хто не любить домашню піцу із товстим шаром тіста. 

Інгредієнти: 

  • Молоко – 200 мл
  • Борошно – 250 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Томатна паста – 4 столові ложки
  • Салямі – 150 г
  • Помідори – 1 шт.
  • Твердий сир – 200 г
  • Кріп – 1 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. До яйця додамо сіль і перець. Все перемішуємо і додаємо молоко.
  1. Знову все збиваємо вінчиком до однорідності й додаємо просіяне борошно.
  1. Замішуємо м’яке, еластичне тісто, яке не липне до рук.
  1. Розкачуємо тісто товщиною 0,5 мм. 
  1. Зверху змащуємо томатною пастою.
  1. Ковбасу нарізаємо соломкою і викладаємо по всій піці.
  1. Помідори нарізаємо кільцями й кубиками, так само рівномірно викладаємо по всі піці.
  1. Ставимо піцу в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів на 10 хвилин. Сир натремо на тертці.
  1. Посипаємо піцу сиром і кропом і випікаємо ще дві хвилини. Відразу ж, дістаємо піцу з духовки та подаємо на стіл гарячою. 

8. Італійська піца “4 сири” в духовці

Справжня італійська піца – знахідка для гурманів! Піца Кватро Формаджі (Pizza 4 Formaggi) не схожа ні жодну іншу, вона здатна порадувати навіть найдосвідченіших дегустаторів. Приготувати її зовсім не складно і у себе вдома. 

Інгредієнти: 

Тісто:

  • Борошно – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Яйця – 1 шт. 
  • Сухі дріжджі – 5 г
  • Оливкова олія – 3 столові ложки 
  • Цукор – 2 чайні ложки
  • Сіль – 0.5 чайні ложки

Начинка:

  • Моцарела – 100 г
  • Пармезан – 100 г
  • Твердий сир – 100 г
  • Сир з пліснявою – 100 г
  • Суміш трав – за смаком
  • Помідори – 1 шт.
  • Оливкова олія – 1 чайна ложка 

Спосіб приготування:

  1. Борошно необхідно просіяти через сито, додати сіль, цукор, сухі дріжджі.
  1. А тепер рідкі інгредієнти – теплу воду (або молоко, можна молоко з водою 50:50), оливкова олія, яйце, яке попередньо потрібно збити до легкої піни
  1. Замішуємо руками м’яке еластичне тісто, воно не повинно липнути до рук
  1. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину
  1. Підготуємо наші 4 сиру. До складу входить: моцарелла або інший м’який сир, горгонзола або блакитний сир (я взяла дор блю), Емменталь (чеддер, гауда) і звичайно пармезан (або пекоріно).
  1. Всі сири необхідно натерти, крім дор блю – його згодом покришимо.
  1. Руками формуємо круглий коржик і викладаємо на змащене деко. Першим викладаємо моцарелу, потім ементаль, зверху дор блю викладаємо скибочками, посипаємо тертим пармезаном, зверху прованськими травами. Розподіляти рівномірно всі сири по поверхні коржа не обов’язково, це ще одна особливість піци «Чотири сиру». Прикрашаємо скибками  помідора.
  1. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.

9.Швидка піца на кефірі в духовці

Можливість швидко нагодувати сім’ю або гостей смачно і ситно. Кефірне тісто на відміну від дріжджового готується дуже швидко. А піца на такому тісті виходить тоненькою і довго не твердне.

Інгредієнти: 

Тісто:

  • Кефір – 250 мл
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Пшеничне борошно – 600 г
  • Сода харчова – 0.5 чайні ложки
  • Сіль 0.5 чайні ложки
  • Олія – 2 столові ложки

Начинка:

  • Ковбаса – 250 г
  • Кетчуп – 2 столові ложки
  • Майонез – 1 столова ложка 
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Гриби мариновані – 100 г
  • Помідори – 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Вливаємо кефір кімнатної температури в глибоку миску. Додаємо в миску з кефіром харчову соду. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
  1. Потім вливаємо в миску з кефіром олію.
  1. В окремій мисці або чаші блендера збиваємо курячі яйця до отримання однорідної суміші. Головне завдання, щоб білок курячих яєць повністю розійшовся. Яєчну суміш вливаємо в миску з тістом, додаємо сіль. Перемішуємо інгредієнти.
  1. Просіваємо пшеничне борошно, щоб збагатити його киснем, тоді тісто стане більш м’яким і ніжним, а вироби з нього легше і смачніше. Всипаємо борошно в миску з рідкою сумішшю, додаємо її невеликими частинами, добре перемішуючи масу ложкою.
  1. Додаємо решту борошна і замішуємо руками еластичне і гладке тісто. Обертаємо тісто в харчову плівку або залишаємо в мисці півгодини.
  1. Тим часом підготуємо інгредієнти для начинки піци. Тісто ділимо на дві частини, кожну з них розгортаємо в тонкий прямокутний пласт в залежності від форми й розміру форми для випічки піци. Тісто викладаємо на змащене маслом деко.
  1. Наносимо на всю поверхню тіста суміш з кетчупу і майонезу. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо кільцями або половинками кружечків.
  1. Зверху викладаємо мариновані рижики, можна використовувати будь-які інші гриби: лісові або шампіньйони.
  1. Помідори миємо, вирізаємо місце кріплення плодоніжки, м’якуш нарізаємо невеликими скибочками або кружальцями. Ковбасу для піци можна використовувати варену, напівкопчену або сосиски. 
  1. Твердий сир натираємо на середній або дрібній тертці. Посипаємо зверху сиром заготовку піци й відправляємо її в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Піца готова, даємо їй трохи охолонути та подаємо до столу. 

10. Піца м’ясне асорті

Дуже смачна чоловіча піца з великою кількістю м’яса, яка сподобається усім хто полюбляємо ситно поїсти. 

Інгредієнти: 

  • Дріжджове тісто –  500 г
  • Копчена ковбаса – 50 г
  • Сирокопчена ковбаса – 50 г
  • Сосиски – 1 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Мариновані огірки – 1 шт.
  • Оливки –  10 шт.
  • Томатна паста – 3 столова ложка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Ковбаси й сосиску нарізаємо на тонкі скибочки.
  1. Ріжемо оливки й огірки на кільця.
  1. Сир натираємо на середній тертці.
  1. Викладаємо тісто на, попередньо змащену маслом, форму.
  1. Покриваємо тісто томатною пастою.
  1. Викладаємо ковбаси й сосиски.
  1. Викладаємо нарізаний огірок.
  1. Розкладаємо оливки.
  1. Посипаємо все сиром.
  1. Відправляємо в духовку на 20 – 25 хвилин.

Додавайте свої рецепти смачної домашньої піци, ми разом створимо добірку найкращих страв до столу!